Smart, circulair en meer met minder

Quva was een Nederlandse start-up, opgericht in 2016. Ontstaan vanuit de behoefte om minder voedsel te verspillen. Met het doel een praktisch product te ontwikkelen waardoor bewust omgaan met voedsel onderdeel wordt van het dagelijks leven.

Met de vacumeermachine van Quva draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling én een betere kookervaring.

Hoe ontwikkelen we een product dat geïntegreerd zit in je keuken en op ieder moment beschikbaar is voor gebruik? Alle functionaliteiten, de vacuumpomp én het oprolsysteem moeten allemaal in een kleine ruimte passen die onder het keukenblad kan.

Proces

De juiste mensen op de juiste plek in het gehele productontwikkelingproces, dat stond centraal in de ontwikkeling voor Quva. Een volledige ontzorging voor deze startup resulteerde in een samenwerking waarin PEZY verantwoordelijk was voor de productontwikkeling. Inclusief de ontwikkeling van een demonstrator om zo investeerders aan Quva te binden. De focus lag op samenbrengen van innovatieve functionaliteit in een premium design tot een maakbaar en betaalbaar product.

Resultaat

Een duurzaam apparaat dat naadloos in je keuken past. Een vacumeersysteem dat je etenswaren tot wel drie keer langer kan bewaren.

Quva maakt het makkelijk om beter om te gaan met voedsel en draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling. Een echt consumentenproduct dat rechtstreeks bij jou in de keuken kan staan.