Ontworpen voor de thuismarkt

Victron Energy is een vooraanstaand bedrijf in de off-grid energiesector. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd voor innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit in het ontwerp en de productie van energieomzettingsapparatuur.

Met dit project wilden ze hun zonne-energieportfolio aanvullen met een EV autolader, specifiek voor de thuismarkt. Deze biedt de unieke mogelijkheid om uw auto uitsluitend op te laden met thuis opgewekte zonne-energie.

De belangrijkste uitdaging bij dit herontwerp was om het gemakkelijk in te passen in vele huishoudelijke stijlen en tegelijkertijd een unieke uitstraling te creëren in een bloeiende markt met veel verschillende concurrenten. Bovendien kon de kernelektronica binnenin niet worden veranderd. Dit zorgde voor een moeilijke ruimteclaim om mee te werken en beperkte de mogelijkheden.

Ondanks deze uitdagingen zijn we erin geslaagd een evenwichtig concept te ontwikkelen. Bij de ontwikkeling van het concept hebben we specifiek aandacht besteed aan de weerstand van het product tegen (weers)invloeden van buitenaf door de waterafvoer en -dichtheid ter bescherming van de elektronica te testen en te verbeteren, duurzame materialen te selecteren en een robuuste behuizing en deelverbindingen te ontwerpen.

Proces

Victron vroeg Pezy Group om alles opnieuw te ontwerpen, behalve de kernelektronica binnenin. Onze belangrijkste focus was de esthetiek, bruikbaarheid en produceerbaarheid van het nieuwe ontwerp. Om deze factoren te verbeteren, daagden we het hergebruik van het oude display uit en stelden we een verbeterde lichtring voor met een naadloze diffusie. We behielden echter de hoofdelektronica, om de investeringskosten laag te houden en een snelle time-to-market te bereiken.

Resultaat

De ontwerpoplossing ligt in de gewijzigde vorm van het product en de maakbaarheid ervan. Dit wordt gecombineerd met advies over randelektronica en materialen.

Het esthetische ontwerp is gericht op aansluiting bij het ontwerp van (toekomstige) elektrische auto’s, met gebruik van neutrale kleuren en minimale, gladde oppervlakken. Ook de lader is ontworpen voor intuïtief gebruik en dagelijks gemak. Onnodige informatie is weggelaten.

Daarnaast hebben we ons gericht op een snelle en eenvoudige installatie. De lader wordt aan de muur bevestigd met een metalen beugel waarmee u gemakkelijk kunt boren, de waterpas kunt plaatsen en de lader snel kunt bevestigen. Bij het aansluiten van de voedingsdraden in de behuizing zijn alleen de connectoren zichtbaar, om fouten of schade aan de elektronica te voorkomen.

Galerij