Een duurzame en veilige verbinding

De Wavin Tigris MX is een nieuw product in het Wavin portfolio voor de “hot & cold” markt om kunststof-aluminium buizen binnenshuis met elkaar te verbinden.

Pezy Group is betrokken geweest bij de ontwikkeling, engineering en creatie van conceptuele oplossingen voor deelfuncties zoals vergrendeling. En we hebben bijgedragen aan de ontwikkeling zowel in-house bij Wavin als in-house bij Pezy Group waar de proefmallen volledig zijn gemaakt evenals het spuitgieten van de onderdelen.

De grootste uitdagingen waren de grote temperatuurschommelingen tijdens het gebruik, de drukcycli en de montagevariaties, aangezien loodgieterswerk nog steeds handwerk is. Met al deze variaties werd rekening gehouden tijdens de productontwikkeling en het testen.

Proces

Tijdens de ontwikkelingsfase van het project heeft Pezy Group proefmallen voor de kunststof ring geleverd en monsters geproduceerd met behulp van de In house Toolshop. Dit werd gedaan om ontwerp- en materiaalvarianten in voldoende hoeveelheden te leveren om uitgebreide ontwerpverificatie testen uit te voeren.

Pezy Group ondersteunde ook het industrieel ontwerp van de ring en genereerde esthetische kenmerken zoals in mould branding en unieke vormen en oppervlakte afwerkingen.

Tenslotte heeft Pezy Group het Wavin productontwikkelingsteam ondersteund bij het op de Poolse markt brengen van het nieuwe product als alternatief voor een bestaand concurrerend product.

Resultaat

Na veel testen is het eindproduct een binnenfitting van een koperlegering die de buisuiteinden verbindt door een interne persfitting en aan weerszijden een kunststof ring die door een externe axiale persfitting over deze verbinding is geperst. De kunststof ring voorkomt dat de koppeling losraakt. Dit resulteert in een duurzame en veilige verbinding.

Galerij