Designed & built for life

Circulariteit is allang geen optie meer. Bij alles wat we ontwikkelen speelt duurzaamheid een rol – en op meerdere fronten. Circulaire productontwikkeling draait in de basis om producten die zijn ontwikkeld en geproduceerd om langdurig mee te gaan, gemaakt van veilige, duurzame materialen uit gerecyclede grondstoffen. Maar denk ook aan de circulaire klantreis, waarbij het product zodanig is ontwikkeld dat de gebruiker het kan repareren, hergebruiken en/of doorgeven. Bovendien gaat circulariteit verder dan het product; de hele keten heeft een rol in het ‘sluiten van de kringloop’.

De uitvinding van plastic heeft een grote impact gehad op de samenleving – en nog steeds. Dit briljante materiaal heeft eindeloze toepassingsmogelijkheden. We zouden ons geen leven zonder kunststoffen meer kunnen voorstellen. Toch heeft dit ook een keerzijde. Ondoordachte productie leidt tot een grote druk op het milieu.

Designfase bepaalt 80 procent

PEZY is nauw betrokken bij het thema Circular Product Design. Wist je dat meer dan 80 procent van de impact van een product op het milieu wordt bepaald in de designfase? Het is niet alleen omdat we er om die reden regelmatig vragen over krijgen vanuit onze opdrachtgevers, maar ook omdat we het als onze plicht zien om producten de wereld in te helpen die een grote impact hebben op het leven van mensen, maar niet op het milieu.

We beschikken over bijzonder veel kennis op de verschillende assen van circulair product design. PEZY is onder meer mede-auteur van het boek Design for Recycling – Design from Recycling dat tot stand kwam uit het Europese PolyCE project. Wil je je productdesign en -ontwikkeling naar een duurzamer en circulair niveau brengen? We zijn graag van waarde.