There’s a PEZY factory for that

Het traject van engineering tot aan het tastbare product is een tijdrovend proces. Er moet getest en gevalideerd worden. Bijgestuurd. Aangepast. Voor designers en engineers is het vaak moeilijk om toegang te krijgen tot deze kennis, daarom investeren we zelf in productiefaciliteiten en hebben we strategische samenwerkingen met fabrikanten die gespecialiseerd zijn in kleine serie productie.

Voor plastics, prototypes en kleine series beschikken we over onze eigen PEZY productiefaciliteiten in Nederland. Deze test- en productielocatie’s geven ons en onze opdrachtgevers grip op het proces en de voortgang.

De PEZY Plastics Factory in Groningen is een volledig uitgeruste kunststoffabriek met een compleet en veelzijdig machinepark. Het volledige proces van digitaal prototype naar tastbare, hoogwaardige componenten van enkelstuks tot kleine series hebben we in huis.

More control

In het voortraject van productontwikkeling zijn veel uitdagingen te signaleren en op te lossen, maar in de stap naar productie kunnen er altijd nog problemen aan het licht komen. Onze productieexperts beschikken over een schat aan kennis en kunde op het gebied van materiaaleigenschappen, productietechnieken en daarnaast beschikken we over een complete toolshop met 3D-printers, matrijzenmakerij, spuitgietmachines. lasfacilteiten en diverse test- en afwerkingstools.

Make it work

De PEZY Factory  als productiefaciliteit maakt het mogelijk om on the job te prototypen en iteraties door te voeren, iets waar een grote spuitgieterij niet op is ingericht. We geloven in de kracht van Rapid Market Validation. Deze faciliteit speelt hierin een grote rol. Ons aanpassend en oplossend vermogen heeft al veel merken geholpen om vroegtijdig problemen te tackelen voordat grote series werden geproduceerd.