Verduurzaam je huis

Eneco is een van de energiemaatschappijen die in Nederland nieuwe producten en diensten aanbieden in de energietransitie van gas naar elektrisch. Zo ook met de Warmtewinner, deze warmtepomp is ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de gasconsumptie in Nederland.

De Warmtewinner zorgt voor schone lucht én recyclet de warmte in huis.

In de energietransitie van gas naar elektriciteit is continue doorontwikkeling en uitbreiding van het productportfolio noodzakelijk om relevant te blijven.

Daarnaast vinden consumenten het belangrijk om bewuster en milieuvriendelijker om te gaan, zeker als het om hun huis gaat. Daarom stond Eneco voor een belangrijke uitdaging om warme lucht in huis te hergebruiken. Dat werd mogelijk door de inzet van een hybride warmtepomp.

Onze uitdaging was om een compact product te ontwikkelen, dat makkelijk in gebruik en installatie is. Vormgeving sluit aan bij de stijl van Eneco, en moest eenvoudig toegang geven tot een jaarlijks te vervangen filter.

Proces

Inventum heeft in nauwe samenwerking met PEZY de Eneco Warmtewinner ontwikkeld. PEZY was in deze samenwerking verantwoordelijk voor het design van het product en UX van de interface. Het uitwerken van de kunststof en EPP delen in CAD ging in samenwerking met Inventum.

Resultaat

Een duurzaam consumentenproduct voor in huis, met oog voor integratie met Toon, zowel qua looks als interface en werkt naadloos in iedere woning.

Met de Warmtewinner warmtepomp maken we het consumenten zo makkelijk mogelijk om hun huis te verduurzamen. Inventum heeft uiteindelijk de warmtepomp gelanceerd onder de naam ‘Spaarpomp’, en dit werd een groot succes. De warmtepomp is onder de naam Victorum in Ierland verkocht aan Joule.