Oude Senseo’s hoogwaardig hergebruikt

De Philips Senseo Café Viva eco bestaat voor 50% uit gerecycled kunststof. Met dit product wilde Philips aantonen dat het mogelijk is om mooie, hoogwaardige producten van gerecyclede materiaal te maken.

Gerecycled materiaal heeft echter andere eigenschappen dan nieuw materiaal. Hoe pas je gerecycled materiaal goed toe? Waar moet je op letten? Hoe valideer je de kwaliteit van gerecycled plastic? In dit project hebben we Philips ondersteunt in het valideren en leren omgaan met gerecycled plastic in productontwikkeling en productie. De ontwikkelde kennis in dit project omtrent materiaalkeuzes is middels uitgebreide testen en spuitgietproeven tot stand gekomen en vormt nog steeds de basis van andere circulaire ontwikkelprojecten.

Designed from recycling

Proces

Het combineren van onze uitgebreide kunststof kennis met het maken van testonderdelen in onze Pilot Factory vormt de basis van ontwerpoplossingen. Proefmatrijzen ontwikkelen, materiaal samples valideren en het vertalen naar productie matrijzen zijn belangrijke aspecten van ons werk. Voor soepele opstart van productie. Bij de producent ondersteuning geven voor opstart van productie met gerecycled plastics.

Wilt u ook een bestaand of nieuw product van gerecycled materiaal? Neem dan contact met ons op!

Galerij