Wij zijn PEZY. En we helpen mensen en organisaties met een goed idee om dit succesvol naar de markt te brengen. Daarvoor hebben we letterlijk alles in huis; de expertise, de werkwijze, de kennis van wet- en regelgeving én de tools om het tastbaar te maken.

Het proces van idee naar succesvol marktgereed product bestaat uit meerdere stappen. Waar je in- of uitstapt bepaal je zelf. Wat heb je nodig om vérder te komen? De PEZY-aanpak hebben we in stappen beschreven. Neem gerust contact met ons op meer informatie en een persoonlijke kennismaking.

Manage

Bij PEZY geloven we dat effectief projectmanagement een essentiële schakel vormt in elk project. Voordat we beginnen, definiëren we samen met onze opdrachtgever belangrijke factoren zoals budget, tijd, randvoorwaarden en scope. Onze specialiteit ligt in het monitoren en borgen van deze kaders, waardoor we ervoor zorgen dat de klant betrokken en tevreden is. Uiteindelijk gaat het om een effectieve oplevering, de juiste kwaliteit op het afgesproken moment.

Explore

In onze ontwikkelingsaanpak verdiepen we ons grondig in de achtergrond van het project, om de behoeften en doelstellingen van de klant te begrijpen en de markt- en concurrentieomgeving te doorgronden. Met deze verkenning leggen we de fundamenten voor een doeltreffende ontwerpaanpak die perfect aansluit bij de verwachtingen van onze opdrachtgever en de behoeften van de eindgebruikers.

Design

In de designfase gaan we op ontdekkingstocht met schetsen, brainstorms en mindmaps. Hier laten we onze creativiteit de vrije loop terwijl we verschillende ideeën en richtingen verkennen. Onze aanpak is niet alleen gericht op het vinden van functionele en visueel aantrekkelijke oplossingen, maar ook op het ontdekken van nieuwe mogelijkheden die onze klanten verrassen. Vaak gaat het hier om ‘new to the world’ producten of functies in bestaande producten.

Develop

Wanneer het concept staat, is de volgende stap het verder ontwikkelen en uitwerken van de ideeën. We stappen in een wereld van creativiteit en innovatie. Hier omarmen we een unieke benadering: Design Thinking. We betrekken gebruikers actief bij het ontwerpproces; we definiëren probleemgebieden, vinden oplossingsrichtingen, genereren ideeën en ontwikkelen fysieke en digitale testmodellen. Dit zorgt voor oplossingen die zowel functioneel en visueel aantrekkelijk zijn als aansluiten bij de behoeften van onze opdrachtgever.

Engineer

Zodra het concept verder is ontwikkeld, wordt deze door ons technisch uitgewerkt. Het draait nu om het tot leven brengen van onze ontwerpen met behulp van geavanceerde technologieën en expertise. Het gaat in deze fase dus niet over design, maar over technische uitwerking. Hierbij zorgen we ervoor dat onze concepten worden omgezet in praktisch uitvoerbare en technisch haalbare oplossingen. Door nauwkeurige engineering streven we naar een perfecte balans tussen vorm, functie en materiaal, met als resultaat hoogwaardige en duurzame producten. Maakbaarheid voor serieproductie is hierbij vaak belangrijk. In een technisch ontwerp van PEZY is dit altijd geborgd.

Prototype

Welkom in de fase van prototyping! Weg gaan nu aan de slag met het maken van verschillende prototypes – soms functioneel en basic in elkaar gezet, soms meer uitgewerkt – maar altijd met hetzelfde doel: meer te weten komen over ons ontwerp. Elke prototype is een stap dichter bij het gewenste eindresultaat. Met deze fase sluiten we de materialisatie af en bereiden we ons voor om te valideren met de juiste productietechniek voor een volledige productie.

Validate

Het is tijd om te valideren en om te testen en te zien of ons werk voldoet aan de verwachtingen. Hier blinkt PEZY uit dankzij onze eigen PEZY Plastics Factory, waardoor we productvalidatie razendsnel in-house kunnen uitvoeren. We onderzoeken, experimenteren en passen aan, alles om ervoor te zorgen dat ons eindproduct perfect is afgestemd op de behoeften van onze klanten en dat de serieproductie vlekkeloos verloopt.

Produce

PEZY investeert voortdurend in productiefaciliteiten en beschikt over in-house tools en machines voor de productie van pilots en kleine series. Wij maken hierbij gebruik van geavanceerde technologieën en vakmanschap om hoogwaardige producten te produceren. Met ons vermogen om flexibel te schakelen en maatwerk te leveren, zorgen we ervoor dat onze klanten altijd kunnen rekenen op betrouwbare en tijdige productieoplossingen.

Daarnaast hebben we strategische samenwerkingen met fabrikanten die gespecialiseerd zijn in kleine serieproductie. Deze manier van werken met eigen faciliteiten en geselecteerde partners, geeft ons en onze opdrachtgevers grip op het proces en de voortgang.

Scale up

Nu is het tijd om daadwerkelijk naar serieproductie gaan. In veel gevallen nemen onze opdrachtgevers hierbij zelf de lead, omdat zij hiervoor hun geselecteerde productiefaciliteiten hebben. PEZY helpt als partner bij de overdracht van het technisch ontwerp, alle tools en documentatie. Optioneel kan PEZY opdrachtgevers ook verbinden op serieproductiefaciliteiten, mede door onze PEZY-locatie in Singapore.