We know our way in plastics

Veel producten die we ontwikkelen bestaan uit meerdere kunststof componenten. Vaak hebben deze kunststof onderdelen een complexe functionaliteit. Diepgaande kennis van materialen en hun eigenschappen, maar ook de maakbaarheid van complexe kunststof componenten is een must. Complexe plastics zijn een absolute expertise van PEZY.

Kennis en kunde

Kunststof componenten kun je overal in de wereld laten maken. Maar wanneer het aankomt op cruciale functionaliteit en een kritische time to market, dan willen we zéker zijn dat het werkt voordat het productieproces in grote aantallen wordt opgestart. Onze plasticexperts beschikken over een schat aan kennis en kunde op het gebied van materialen en hun eigenschappen.

We kunnen bijvoorbeeld berekenen en visualiseren wat het effect van veelvuldig en langdurig gebruik is. Maar er is nóg een voordeel. Door onze eigen toolshop met 3D-printers, matrijzenmakerij, spuitgietmachines en diverse test- en afwerkingstools kunnen we testen en valideren met tastbare prototypes die volledig overeenkomen met het gewenste eindresultaat.

Duurzaam in plastics

Plastics worden regelmatig als niet-duurzaam bestempeld en vaak geassocieerd met de wegwerpmaatschappij. De componenten die we ontwikkelen en produceren zijn gemaakt om lang mee te gaan en/of makkelijk te recyclen. Bovendien hebben we veel kennis en toepassingsvoorbeelden van biologisch afbreekbare plastics (bio-degradables) en plastics uit gerecyclede bronnen. Afhankelijk van toepassing en gewenste levensduur denken we mee in repareerbaarheid, circulariteit en keuze in grondstof.