Opvouwbare rolstoel voor meer reisgemak

Het Revolve wiel is onderdeel van het Revolve Air rolstoelconcept; ’s werelds eerste actieve rolstoel die voldoet aan de universele bagagestandaarden voor cabines. PEZY heeft samengewerkt met Andrea Mocellin, de oprichter van Revolve Air, om het wiel verder te ontwikkelen.

De belangrijkste uitdaging in dit project was om een stijf wiel te ontwerpen dat aan alle eisen en normen van een gewoon rolstoelwiel voldeed en tegelijkertijd de gebruiker in staat stelde om het wiel met het grootste gemak in- en uit te vouwen. Het innovatieve vouwwiel kwam tot stand na vele iteraties en diverse prototypes. Het nieuwe mechanisme, ontworpen door PEZY, is een nieuwe gepatenteerde uitvinding.

Proces

Andrea Mocellin heeft verschillende internationale innovatieprijzen ontvangen voor zijn Revolve Air concept. PEZY heeft geïnvesteerd in de oprichting van Revolve Mobility BV en heeft het wiel verder ontwikkeld tot een volledig functioneel demonstratiemodel.

Resultaat

Het Revolve Wheel neemt tot 60% minder ruimte in wanneer het ingeklapt is. Het is gemaakt van een combinatie van koolstofvezel gevulde 3D prints, zwart geanodiseerde aluminium onderdelen en vacuüm gegoten bandsegmenten.

Het mechanisme is zo ontworpen dat het bijna automatisch in- en uitvouwt. De gebruiker kan met een simpele draai van de hand voorspanning aanbrengen, waardoor een stijf wiel ontstaat dat klaar is om mee te rijden.

Het is een project zoals we nog nooit eerder hebben gezien: extreem uitdagend, complex en met een onzekere uitkomst. We zijn meer dan trots op wat ons team heeft bereikt!

Galerij